Nationale MS Dag 6 november 2022

Het gevoel zelf de regie in handen te hebben in je leven is belangrijk. Daarom ontwikkelt het Nationaal MS Fonds samen met PPEP4ALL Can Do More, een programma voor mensen met MS en hun partner. Het maakt jullie sterker in het omgaan met MS en stelt jullie in staat je kwaliteit van leven te verbeteren.

Met het programma Can Do More krijg je concrete technieken en acties om te gebruiken in het dagelijks leven met MS. Trainer Noëlle Kamminga: “Het is een soort gereedschapskist, waaruit je kunt pakken wat je nodig hebt en bij je past.”

“Wat kan wel?” Dat is de insteek van het Can Do More trainingsprogramma. Je gaat aan de slag met thema’s als acceptatie en de invloed van MS op je dagelijks leven. Ook ontdek je hoe je zoveel mogelijk zelf de regie kunt houden over je situatie. Omdat het programma 8 weken loopt, kun je echt aan de slag met dingen thuis, zelf en met je partner, en technieken uitproberen.

Voor wie?

Can Do More is een programma voor mensen met MS en hun partner en/of mantelzorger. Het bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur, waarvan vier sessies online plaatsvinden. In deze bijeenkomsten volgen de persoon met MS en de partner/mantelzorger apart een programma. Wel op dezelfde tijd. Elke groep bestaat uit maximaal zeven personen en wordt begeleid door een gecertificeerd trainer. Na de acht wekelijkse sessies volgt 3 maanden later een ankersessie.

De eerste pilot van het Can Do More programma start 14 oktober in Utrecht. Deelname aan deze pilot is kosteloos. In 2023 gaan er nieuwe Can Do More-groepen van start, op meerdere locaties in het land of volledig digitaal.

Ga voor meer informatie naar de website van het Nationaal MS Fonds: https://nationaalmsfonds.nl/coaching/can-do-more/

Tags:
,


#VOLG PPEP4ALL OP INSTAGRAM